Zaabarian Old boyz

School is back!!!

Reunion Photo uploaded!! Kepada yang nak upload dan nak lihat, sila ke ruang "new album"

    mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Share

    nur_shahida85
    Super-Duper Junior
    Super-Duper Junior

    mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  nur_shahida85 on 15/06/09, 05:24 pm

    serius....

    Mumtaz
    Super Junior
    Super Junior

    Re: mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  Mumtaz on 16/06/09, 10:29 am

    baca ayat ini sebagai zikir... insya'Allah hati akan tenteram.

    "hasbunallahu waniqmal wakil"

    "cukuplah Allah untuk (menolong) kami, dan Dialah sebaik-baik pengurus (dan terserah kepadanya Segala urusan kami". (Surah Al-Imran: 173)

    other tips:
    1: crite masalh kat org yg kite bole caya. jgn sesekali dgn yg xbole dipercayai sbb die hanya akan menambahkan msalah
    2: sentiasa muhasabah diri. sentiasa igt kdg2 kita kat bwh, dan kdg2 kita kat atas. dan semestinye ade org alami labih teruk dr kite alami
    3: kalo bergaduh dgn seseorg, bwk berbincang. Kite kene cool skit ler time tuh and think rasional.
    4: kalo kecewa sgn seseuatu..contohnye result exam ke ape, kene pk balik kenapa kite xdpt bende tuh. kdg2 kite rasa kita paham...tp kite xphm sebenarnye.
    5: cari kegembiraan kite sendiri...ex: g shopping ker...bwk keta laju2 ker...buat cake ker...

    nur_shahida85
    Super-Duper Junior
    Super-Duper Junior

    Re: mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  nur_shahida85 on 16/06/09, 01:14 pm

    time kasih mumtaz... Crying or Very sad

    uCrack
    Admin
    Admin

    Re: mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  uCrack on 16/06/09, 02:36 pm

    thanks gak mumtaz.. aku pun tgh bersedih nie..

    apsal shida? care to share?


    _________________


    anne
    Senior
    Senior

    Re: mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  anne on 16/06/09, 03:11 pm

    betul tu mumtaz..selain berzikir tu n other tips yang mumtaz bagi..
    kita perlu positif..walaupun kadang2 menjdi positif lebih menyakitkan...
    Tuhan akan sentiasa menduga kita sebab Dia nak tau macamne kita boleh handle sesuatu masalah..dan cara yang menenangkan jiwa bila kita bersujud..kerana ia mendekatkan diri kita dengan Allah..

    sabar ek ida..setiap ujian dan dugaan terselindung satu kebahgiaan yang kita sendiri tidak mengetahuinya...

    uncle pun same..bleh try..don't be sad..

    Mumtaz
    Super Junior
    Super Junior

    Re: mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  Mumtaz on 16/06/09, 03:27 pm

    aku pon tgah bersedih nih huhuhuhu

    kne mrah dgn doc sbb 6kgs naik dlm masa sebulan huhuuhu
    kini aku tlah berjaya menaikkan berat bdn aku sehingga 71 kg hauahhhhhhhhhhhhhhhh

    tp aku ttap mkn dgn slamber jerp kuang2...
    bersedia untuk bebelan di bulan hdapan hahahaha

    lily~
    Senior
    Senior

    Re: mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  lily~ on 16/06/09, 04:32 pm

    membzkn dri sndri..
    cam aku..ble mlas nk pk byk2 mslh, sedih n sbgnye..
    aku mmbzkan dri aku sndri cam skg ni aku bekeje siang n mlm sbb malas nk pk mcm2..
    ble dah letih, blik umah..tdo.. Sleep

    OPEL
    Senior
    Senior

    Re: mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  OPEL on 16/06/09, 04:47 pm

    lily~ wrote:membzkn dri sndri..
    cam aku..ble mlas nk pk byk2 mslh, sedih n sbgnye..
    aku mmbzkan dri aku sndri cam skg ni aku bekeje siang n mlm sbb malas nk pk mcm2..
    ble dah letih, blik umah..tdo.. Sleep

    patut sihat semacam jer..sedih aku..huhuhu Laughing Laughing

    anne
    Senior
    Senior

    Re: mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  anne on 16/06/09, 06:37 pm

    woi pel..ko pun sedih gak...asal semuo org sedih2 ni...ca 'mon guys...let's cheer up..don't be sad...la tahzan..jangan bersedih...

    mumtaz...be careful what u eat ha..take care of urself and ur baby too...

    nwar
    Super-Duper Junior
    Super-Duper Junior

    Re: mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  nwar on 17/06/09, 08:12 am

    bilan ni bulan sedih..
    ramai yg sedih2..
    aku pon rase sedih jgk..
    pelik jgk knape la bulan ni ramai orang yg aku kenal pon turut bersedih...

    lily~
    Senior
    Senior

    Re: mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  lily~ on 17/06/09, 10:23 am

    2 care aku pel..
    wat2 bz..mase 2 full sntiase..
    ble bdn dah pnat2 gle..tdo la..
    tp tiap2 ari pun, kul 2pg gak aku tdo nye..
    ntah camne bdn ni xmau susut2 gak..
    nk wat camne... tongue

    OPEL
    Senior
    Senior

    Re: mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  OPEL on 17/06/09, 01:42 pm

    nk susut??
    taip ON DIET anta ke 32544..hahaha Razz

    lily~
    Senior
    Senior

    Re: mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  lily~ on 24/06/09, 10:23 am

    OPEL SENGALLLLL!!!!
    sedih aku.......

    anne
    Senior
    Senior

    Re: mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  anne on 24/06/09, 06:56 pm

    lily aku tgh sedih..asal kat sini da sunyi sepi je..boring kan...so camne nak merawatnya ni.. Sad Sad

    lily~
    Senior
    Senior

    Re: mcmana nak merawat hati yang sedih?

    Post  lily~ on 25/06/09, 10:27 am

    aku pun sedih gak na.. Sad
    so, same2 la kite pk kn camne nk merawat kesedihan ni...

    p/s kpd shbt2 ku sekalian..
    tlg la same2 kite merawat kesedihan kami ni..
    tlg la phmi n mengerti pe yg kami rasekn ni... Wink Wink

      Current date/time is 29/07/14, 06:40 pm