Zaabarian Old boyz

School is back!!!

Reunion Photo uploaded!! Kepada yang nak upload dan nak lihat, sila ke ruang "new album"

    Oh IBU.........

    Share

    ombakjernih
    Moderator
    Moderator

    Oh IBU.........

    Post  ombakjernih on 30/04/09, 07:25 am

    Orang kata aku lahir dari perut ibu..
    Bila dahaga, yang susukan aku.. ibu
    Bila lapar, yang suapkan aku..ibu
    Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ibu
    Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Bu!
    Bila bangun tidur, aku cari.. ibu
    Bila nangis, orang pertama yang datang ..ibu
    Bila nak bermanja... aku dekati ibu
    Bila nak bergesel... aku duduk sebelah ibu
    Bila sedih, yang boleh memujukku hanya ibu
    Bila nakal, yang memarahi aku... ibu
    Bila merajuk... yang memujukku cuma..ibu
    Bila melakukan kesalahan... yang paling cepat marah..ibu
    Bila takut... yang tenangkan aku.. ibu
    Bila nak peluk... yang aku suka peluk..ibu

    Aku selalu teringatkan ..Ibu
    Bila sedih, aku mesti talipon... Ibu
    Bila seronok... orang pertama aku nak beritahu... Ibu
    Bila bengang.. aku suka luah pada ..Ibu
    Bila takut, aku selalu panggil.. "ibuuuuuuuuuuuuu! "
    Bila sakit, orang paling risau adalah ..Ibu
    Bila nak exam, orang palin g sibuk juga Ibu
    Bila buat hal, yang marah aku dulu..Ibu
    Bila ada masalah, yang paling risau.. Ibu
    Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. Ibu
    Yang selalu masak makanan kegemaranku. . Ibu
    Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku, Ibu
    Yang selalu berleter kat aku.. Ibu
    Yang selalu puji aku.. Ibu
    Yang selalu nasihat aku.. Ibu
    Bila nak kahwin..
    Orang pertama aku tunjuk dan rujuk... Ibu

    Aku ada pasangan hidup sendiri
    Bila seronok... aku cari pasanganku
    Bila sedih... aku cari Ibu
    Bila berjaya... aku ceritakan pada pasanganku
    Bila gagal... aku ceritakan pada Ibu
    Bila bahagia, aku peluk erat pasanganku
    Bila berduka, aku peluk erat Ibuku
    Bila nak bercuti... aku bawa pasanganku
    Bila sibuk... aku hantar anak ke rumah Ibu
    Bila sambut valentine... Aku hadiahi bunga pada pasanganku
    Bila sambut hari ibu... aku cuma dapat ucapkan Selamat
    Hari Ibu
    Selalu... aku ingat pasanganku
    Selalu... Ibu ingat kat aku
    Bila..bila... aku akan talipon pasanganku
    Entah bila.. aku nak talipon Ibu
    Selalu... aku belikan hadiah untuk pasanganku
    Entah bila.... aku nak belikan hadiah untuk Ibuku

    *Renungkan:**
    *
    Dulu Ibu kata: "Kalau kamu sudah habis belajar dan
    berkerja... bolehkah kamu kirim wang untuk Ibu? Ibu
    bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun
    cukuplah".

    Berderai air mata. Hari ini kalau Ibu mahu lima ratus
    sebulan pun aku mampu. Aku boleh kirimkan.

    Tapi Ibu sudah tiada.......


    _________________

    uCrack
    Admin
    Admin

    Re: Oh IBU.........

    Post  uCrack on 30/04/09, 08:17 am

    sedih dan pilu...


    _________________


    ajid09
    Junior
    Junior

    Re: Oh IBU.........

    Post  ajid09 on 30/04/09, 08:56 am

    hmmm.. so moral of the story is... pls treats ur mother nicely while u r able to do so.. call them and visit them more frequently.. that what ur parent wanted so much...

    uCrack
    Admin
    Admin

    Re: Oh IBU.........

    Post  uCrack on 30/04/09, 11:04 am

    mggu nie den balik kampung..nak peluk mak aku bebanyak..

    bukan mak jer..ayah pon same..


    _________________


    lily~
    Senior
    Senior

    Re: Oh IBU.........

    Post  lily~ on 30/04/09, 01:13 pm

    aku dah lame xbalik kg...
    ari2 aku juz tpon mk n abh aku je..
    rindunyeeee... Crying or Very sad Crying or Very sad

    ARIMZA
    Junior
    Junior

    Re: Oh IBU.........

    Post  ARIMZA on 30/04/09, 03:16 pm

    xdpt wat sume 2 lg..
    lagi rinduuu..... Sad Sad Sad

    Romizaidi
    Super-Duper Junior
    Super-Duper Junior

    Re: Oh IBU.........

    Post  Romizaidi on 30/04/09, 03:27 pm

    Sekiranya ibu masih ade...
    "Menangislah bersama-sama mereka, janganlah menangisi pemergian mereka"
    "Hargailah mereka selagi mereka ada, jangan hanya hargai mereka setelah mereka tiada"

    Sekiranya ibu sudah tiada...
    "Kirimkanlah doa untuk mereka...sesungguhnya doa anak-anak yang soleh itu akan terus sampai kepada ibu(bapa) yang suda tiada"

    -renung2kan dan selamat beramal-

    ARIMZA
    Junior
    Junior

    Re: Oh IBU.........

    Post  ARIMZA on 30/04/09, 03:33 pm

    thankz romi 4 ur advices...

    OPEL
    Senior
    Senior

    Re: Oh IBU.........

    Post  OPEL on 01/05/09, 01:50 am

    wlaupn aku xda ibu..
    aku still hppy coz aku rse mak ade je slalu dkt ngn aku..
    tp 1 je aku xsempat ucap trima ksih ngn mak aku..doa aku jer yg bleh wt tanda trima ksih sbb didik aku..aku igt lg,aku snggup tgu bas ekspres kt treganu smpai trtido..ksut wt tmpt bantal..aku smpt lg mimpi mak aku pesan sruh jg adik2..sedar2 ade org kejut aku tnye nape tdo tepi bustand..last2 mkcik aku dtg amik aku..mmg aku xleh trima tgk mak aku kne ttup ngn kaen batik..smpai umh kul 3 pagi sume dh rmai..aku trus pluk mak aku..aku tgk mke mak aku cm senyum je..aku trlelap seblh arwah mak smpai pg..rse cm tenang je aku tdo..wlaupn rse sejuk..
    (tu lh serba sedikit cter ttg arwah mak aku) Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

    ARIMZA
    Junior
    Junior

    Re: Oh IBU.........

    Post  ARIMZA on 01/05/09, 02:40 am

    1 benda yg aku terkilan..
    x sempat merasa bg duit gaji bulan2 kat mak..

    ajid09
    Junior
    Junior

    Re: Oh IBU.........

    Post  ajid09 on 01/05/09, 04:21 pm

    sedey den donga cito korg.. sori sgt2 kalo den ado terlepas ckp yerr... Sad

    OPEL
    Senior
    Senior

    Re: Oh IBU.........

    Post  OPEL on 02/05/09, 11:01 am

    its k jid..ape yg penting...kerjasama..wonderpet..wonderpet.. Neutral
    (aku skadar nk hiburkn ati..xlama lg Hari Ibu..)

    anne
    Senior
    Senior

    Re: Oh IBU.........

    Post  anne on 02/05/09, 10:03 pm

    betul tu..time mak n ayah kita masih hidup ni la kita nak dgr ckp dia..bila da xde mesti rasa rindu..segala kekayaan kat dunia ni kita boleh cari kita boleh beli dengan wang ringgit tapi kasih sayang dan doa ibu bapa xkan dpt dibeli walaupun mase tu ite da jadi jutawan..sejahat mana pun seseorang bapa atau ibu tu...mereka tetap ibu bapa kita..wajib utk kita doakan ibu bapa kita walaupun mereka sudah tiada...

    Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam pernah menegaskan:
    Tiga jenis doa yang pasti akan dikabul, tanpa diragui lagi: doa orang yang dizalimi, doa orang yang sedang dalam perjalanan (musafir) dan doa orang tua ke atas anaknya.

    lily~
    Senior
    Senior

    Re: Oh IBU.........

    Post  lily~ on 05/05/09, 04:46 pm

    aku tumpang sedih..
    sori 2 both of u.. Crying or Very sad

    ARIMZA
    Junior
    Junior

    Re: Oh IBU.........

    Post  ARIMZA on 06/05/09, 02:02 am

    thankz lily..
    segala ketentuan Allah, ade hikmahnye....

    lily~
    Senior
    Senior

    Re: Oh IBU.........

    Post  lily~ on 06/05/09, 04:31 pm

    yela mira..
    dr c2 kte akn lbih blaja erti tabah kn.. Smile

    ARIMZA
    Junior
    Junior

    Re: Oh IBU.........

    Post  ARIMZA on 06/05/09, 06:19 pm

    thats rite!
    tahniah lily..huhu

    Sponsored content

    Re: Oh IBU.........

    Post  Sponsored content Today at 12:20 am


      Current date/time is 05/12/16, 12:20 am