Zaabarian Old boyz

School is back!!!

Reunion Photo uploaded!! Kepada yang nak upload dan nak lihat, sila ke ruang "new album"

    TeKA_TEKI seringgit [solved]

    Share

    munn
    Junior
    Junior

    TeKA_TEKI seringgit [solved]

    Post  munn on 14/04/09, 04:21 pm

    Alkisah..ada la 3 sahabat baik pergi melancong kat langkawi, sampai kat langkawi mamat 3 ekor ni letih sangat². Jadi
    Terfikir lah mereka nak rehat + mandi + tidur + bla bla bla....... Maka cari lah meraka hotel murah-murahan....

    Masuk ja dalam hotel nak pi check in... awek counter ni cakap semalam RM30 sahaja... jadi apa lagi diorang pun buat la
    collection sorang RM10. Lepas dapat kunci terus la diorang ni masuk dalam bilik untuk rehat + mandi + tidur + bla bla bla.

    Tiba² awek yg jaga counter ni teringgat disebabkan hari ni hari rabu bukannya public holiday, jadi dia punya harga berbeza la...Hari biasa RM25 sahaja... sebab nak control malu, awek ni kasi la balance RM5 kat member dia supaya bleh bagi balik baki duit tu kat mamat 3 ekor tadi..

    Yg member awek ni pulak bukannye jenis jujur.. di fikirnya kalau kasi balik RM5 macam mana nak bahagi 3 orang.. tentu susah, so untuk menyetelkan masaalah ini member awek ni curi la RM2 dan kasi RM3 kat mamat 3 ekor supaya senang di bahagi 3.

    Manakala mamat 3 ekor ni pulak kasi la balik sorang RM1....

    Jadi jumlah yang diorang bayar Cuma RM9 seorang x 3org =RM27

    dan member awek ni Cuma curi RM2 sahaja... campur semua jadi RM29...


    Mana lagi seringgit??? Idea Question

    uCrack
    Admin
    Admin

    Re: TeKA_TEKI seringgit [solved]

    Post  uCrack on 14/04/09, 04:44 pm

    basic tambah tolak jer tuh..den dah tau trick nie..sebab den bg teka teki pon samaer jer macam nie..jawapan nyer..munn, nak aku bg tau ker?


    _________________


    munn
    Junior
    Junior

    Re: TeKA_TEKI seringgit [solved]

    Post  munn on 14/04/09, 06:29 pm

    haha...nmpk sgt aku x bace teka teki ko ek...actually aku pon x suke teka teki math type nih...mmg nih teka teki trick aje...suke atilah kalo nk jawab ke aper..
    aku pon bosan tu yg keje dok post teka teki jek haha

    ajid09
    Junior
    Junior

    Re: TeKA_TEKI seringgit [solved]

    Post  ajid09 on 16/04/09, 10:49 pm

    munn wrote:haha...nmpk sgt aku x bace teka teki ko ek...actually aku pon x suke teka teki math type nih...mmg nih teka teki trick aje...suke atilah kalo nk jawab ke aper..
    aku pon bosan tu yg keje dok post teka teki jek haha
    xpo munn, keep it up... dan leep posting... cheers cheers

    uCrack
    Admin
    Admin

    Re: TeKA_TEKI seringgit [solved]

    Post  uCrack on 16/04/09, 11:55 pm

    munn wrote:
    Jadi jumlah yang diorang bayar Cuma RM9 seorang x 3org =RM27

    dan member awek ni Cuma curi RM2 sahaja... campur semua jadi RM29...


    Mana lagi seringgit??? Idea Question

    salah tue..jadi yg dicuri tue bukan ptt ditambah, sepatutnye ditolak

    RM9 seorang x 3org =RM27
    RM27 - RM2 = RM25 (duit sewa bilik)


    _________________


    Sponsored content

    Re: TeKA_TEKI seringgit [solved]

    Post  Sponsored content Today at 08:26 pm


      Current date/time is 07/12/16, 08:26 pm