Zaabarian Old boyz

School is back!!!

Reunion Photo uploaded!! Kepada yang nak upload dan nak lihat, sila ke ruang "new album"

    TekaTeki kereta [solved]

    Share

    uCrack
    Admin
    Admin

    TekaTeki kereta [solved]

    Post  uCrack on 13/04/09, 11:28 pm

    Ok..yg nie adalah kesinambungan dari tekateki yg aku bbg sblm nie..
    yg dapat jawab tahniah, yg salah tue cuba lagi key!! haha

    Satu hari, pablo, ajid ngn opel jenjalan outing.. Dorang pon lepak2 dekat Poh Sang baca2 komik dragon ball..Pastuh g tamiya sebab opel nak beli keta mainan..opel pon pilih keta warna putih..harga keta tue RM97..tapi opel tak bawak duit..so, dier pinjam duit kt ajid RM50, kat pablo RM50..total RM100..so, dah bayar dekat tokey tamiya tue RM97 adelah balance RM3..

    Dalam perjalanan pulang, opel bagi dekat pablo RM1, dekat ajid RM1..tggl hutang opel kt ajid RM49, kt pablo RM49 dan tinggal kat opel RM1..

    Segala2nye ok..Tapi bile sampai ker hostel, opel kira2 balik cam pelik jer calculation dier..skrg dier hutang ajid RM49, ngn pablo RM49 balance kt tangan dier RM1..

    jadi RM49 + RM49 + RM1 = RM99???? kenapa tak sampai RM100? maner pergi RM1 tue? kena curik ker? ade toyol ker?

    so, korang tolong lah opel (bukaan nama sebenar) yg tengah sengal tue..


    p/s :
    - watak2 di atas adalah rekaan semata2..takde kena mengena dengan yg idup atau yg telah mati
    - biasanye aku bg soalan nie verbally, sebab senang nak trick org..tapi kalo taip nie macam senang perasan..takpe..korang ley try..
    - buat yg dah tau, korang bg la mmbr2 yg tak tau sengal kejap sblm posting jawapan nyer ehh..
    - tips nyer, nie guna basic tambah tolaak jer..hehe..


    Last edited by uCrack on 17/04/09, 12:02 am; edited 1 time in total


    _________________


    munn
    Junior
    Junior

    Re: TekaTeki kereta [solved]

    Post  munn on 14/04/09, 12:39 pm

    ala...kenape nombor lg?? scratch
    huh aku tarik diri!!!

    OPEL
    Senior
    Senior

    Re: TekaTeki kereta [solved]

    Post  OPEL on 14/04/09, 12:56 pm

    tadi ado dlm poket singgit tuu..
    cmno bule xdo.. scratch scratch
    den ghaso bocor gak eh poket den nih..
    mso jln kek pinggan omeh ngn ajid n pablo.. Suspect

    nwar
    Super-Duper Junior
    Super-Duper Junior

    Re: TekaTeki kereta [solved]

    Post  nwar on 14/04/09, 02:55 pm

    OPEL wrote:tadi ado dlm poket singgit tuu..
    cmno bule xdo.. scratch scratch
    den ghaso bocor gak eh poket den nih..
    mso jln kek pinggan omeh ngn ajid n pablo.. Suspect

    kan ko boli ghuti chanai kek kodai bala td Twisted Evil Twisted Evil

    uCrack
    Admin
    Admin

    Re: TekaTeki kereta [solved]

    Post  uCrack on 14/04/09, 04:39 pm

    kamon...jawab..


    _________________


    ombakjernih
    Moderator
    Moderator

    Re: TekaTeki kereta [solved]

    Post  ombakjernih on 14/04/09, 11:11 pm

    knapa tak cakap opel ada rm3...pastu utang kat pablo and ajid sorang rm50...
    kalo campur dua2 rm103...tol tak...???

    utang ngn duit kat tangan tak boleh campur...
    mcm maner pun opel tetap utang sorang rm49 kat pablo and ajid plus rm2 duit kete tamiya...

    ini ulasan aku...kalo salah tolong betulkan....


    _________________

    uCrack
    Admin
    Admin

    Re: TekaTeki kereta [solved]

    Post  uCrack on 15/04/09, 02:50 pm

    baguzzz...inilah budak engineering..hehe..

    RM49 + RM49 tue hutang..
    RM1 kt tangan duit kita..
    buat ape nak campur..kalo tolak buleh la..dapat harga kereta tue..kan?


    Last edited by uCrack on 16/04/09, 10:43 am; edited 1 time in total


    _________________


    ombakjernih
    Moderator
    Moderator

    Re: TekaTeki kereta [solved]

    Post  ombakjernih on 15/04/09, 10:07 pm

    tq...biasa la...byk dah jumpa soklan engineering mcm ni...hehehehee rendeer rendeer


    _________________

    Sponsored content

    Re: TekaTeki kereta [solved]

    Post  Sponsored content Today at 12:17 am


      Current date/time is 05/12/16, 12:17 am