Zaabarian Old boyz

School is back!!!

Reunion Photo uploaded!! Kepada yang nak upload dan nak lihat, sila ke ruang "new album"

    Part time Photographer..

    Share

    uCrack
    Admin
    Admin

    Part time Photographer..

    Post  uCrack on 10/04/09, 11:19 pm

    Part time photograper

    Story
    Disebabkan aku tgk ramai kawan2 aku nak kahwin, dan aku pon minat photography nie, so, aku nk start jadi part time photographer..takde la hebat sgt..tapi, just minat..

    Job coverage

    • WEDDING PHOTOGRAAHY
      - up to 2 photographers
      - custom album
      - photobook
      - sticky album
      - outdoor photography
      - eventday photography
      - photo editing

    • Family
      - custom album
      - photobook
      - sticky album

    • Birthday, traveling, korporat event dll


    Price
    since aku nie br jer nak start, so kira cam baru nak buat portfolio sendiri, nak cr pengalaman, jadi harga kengkawan jer la..hehe

    Contact

    tipon aku 017-6798449 atau just PM jer..








    ok, as requested by lily, aku post la gmbo wedding yg aku pernah amik..
    tapi sblm tue aku nk share satu story cam maner aku jadi photographer aritue..

    Sbnrnye tue wedding akak aku..mula2 dier dah ader photographer, cuma belum bayar jer..tapi disebabkan hari akak aku kahwin tue, 8/3/08, tarikh pilihan raya umum, maka, takde org nak jadi photographer..so, dier mintak aku jadi..dan aku pulak waktu tue jer, br jer jual camera aku sebab takde duit..so, aku pijam camera member aku..

    hari wedding tue yg datang ajid, ngn nanuk jer, yg lain tak dtg sebab pilihanraya (kot)..so, hari tue, aku jadi photographer, videographer (dibantu mr.ajid) , tukang panggil org kompang, dan sume2 la..ok..

    tue la 1st pengalaman aku, smpi lah aku dah beli camera sendiri..hehe

    k, dah melalut, so kt bawah nie gmbo2 contoh..




















    _________________


    hidayah
    Super-Duper Junior
    Super-Duper Junior

    Re: Part time Photographer..

    Post  hidayah on 30/04/09, 03:20 pm

    Em nOt Bad! as First Tyme Wat 2..Huhuhu..
    leh gak tp lame lG nk KaWen Pon huhu..

    anne
    Senior
    Senior

    Re: Part time Photographer..

    Post  anne on 03/05/09, 06:07 pm

    okay gak..for the 1st time kan..gmbr PD tu pun cantek..

    lily~
    Senior
    Senior

    Re: Part time Photographer..

    Post  lily~ on 05/05/09, 05:09 pm

    sori uncle... Cool
    btape aku xperasan ko da post out mende ni sebuln lpas lg..
    cntek..not bad la 4 da 1st time..
    yg 2 utk sticky album kn?
    klu custom album camne plak??
    ke aku t'balik r..
    aku pun agk2 kompius gak ni... Rolling Eyes

    uCrack
    Admin
    Admin

    Re: Part time Photographer..

    Post  uCrack on 07/05/09, 12:08 am

    lily, dulu aku tgk pun aku kate lawa..tp skrg tgk aku dah menyampah..sebab dah tau dah yg mane tak kena..takpe, 1st time..key baca nie

    sticky album
    print saiz 3R atau 4R cam biasa dekat kedai..sekeping2..pastuh beli album dekat jusco, atau Poh Sang, letak la..album tue ade satu transparent layer yg melekat dekat helaian album..gmbar letak in between transparent layer ngn helaian album..

    custom album
    sebelum di hantar print, gmbar diedit, dan album di design.. pastuh hantar print, full page ikut saiz album..album tue pulak, takde jumpa dekat tesco, jusco, atau kedai gmbar bahau..aku dah try cr almost setahun dah..mmg takde..ade jual dekat studio yg offer custom album jer..slepas print, gmbo tue dilekat kan dekat custom album tue..kengkadang yg mahal nyer custom album (lebih dari RM300 sealbum) dorang print terus dekat album..

    t kalo aku igt aku bawak contoh custom album..


    _________________


    ARIMZA
    Junior
    Junior

    Re: Part time Photographer..

    Post  ARIMZA on 07/05/09, 02:47 am

    aku pnh tgk custom album wedding kwn aku...
    cantikk bangat...
    kalo ko nak design n edit sndiri gambo 2 pun leh lily...then anta kat kedai, wat custom album..
    nak sng, suh uncle selaku fotografer wedding ko je yg wat kan smua..ko sdiakan duit je.haha

    uCrack
    Admin
    Admin

    Re: Part time Photographer..

    Post  uCrack on 07/05/09, 10:28 am

    biasanye kalo bukan wedding, orang buat photobook jer..bezanye, kertas die nipis..cam buku jer..tapi nice gak..


    _________________


    Sponsored content

    Re: Part time Photographer..

    Post  Sponsored content Today at 12:18 am


      Current date/time is 05/12/16, 12:18 am