Zaabarian Old boyz

School is back!!!

Reunion Photo uploaded!! Kepada yang nak upload dan nak lihat, sila ke ruang "new album"

    tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Share

    ejah
    Committee
    Committee

    tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  ejah on 26/03/09, 10:51 pm



    salam..biar ak y mula..bismillah..
    byk2 cikgu y wat ak smpi sekrg xleh lupo adalah cikgu rose ngn ust. mazlina..(hm..pela y diorg wt skrg..ope chat2 je..amin..)
    mulo ngn cikgu rose...
    maghin dio de ank angkat..hm..drklngn kito gak..papehal mst ngn ank angkt dio..(dulu2la..)
    igt lg dia ckp stiap kali 'rocall'(ntah pe ntah..lupo..)mst dia akn ckap..
    "wlau apepun y kamu sume nk ckap,sy tetap akn percaya pd anak angkat sy.."(zalimkn..?)terseksa kitorg aspuri..tp kitorgla batch plg besh..
    ade laie..dia selalu gak posan,'if umah sye gelap tggl 1 lampu je,jgn wat bising'..lg 1 dia selalu cakap,'mlam jumaat jgn pnggil2 sye..papehal report kt exco..'
    nsbla time2 kitorguak hingusan laie..jd wat angguk yolah..
    ustzah mazlina..(mak angkat kesayangan romi)..hek2..
    dio ni pntg boto tgk ak mst xlopeh ank mato eh2..
    manjang nk ngekor je mn aku pg..
    cm da jd bodyguard ak r time skolah maghin.. Laughing
    ak pe lg,banggolah..korang ade xbodyguard korang cikgu? Cool
    tp y syok eh,pernah2 ak wat salah dia xbrani togo..smpi nk amik spm,dia leh jumpe romi ckp y ak xnk tgur dio..de ke ptt?pas2 dia ckp mtk maaf kt aku..2pun dio sruh romi..(kr dia da restu relationship akla..) Razz y plg aku ingt,bl salam ngn aku,siap peluk cium muah..muah.. lg tau..hek3.. Embarassed

    so,korg pulak.. lol!

    zana
    Super Junior
    Super Junior

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  zana on 27/03/09, 08:27 am

    aku sempat gak ngn cikgu ros,ustzah mazlina ngn (sape name ustzh yg kcik2 bwk kete wira jual jajan kt asrama tu?)ngn dorang kdg2 oke,kdg2 x oke..lg x oke klo time kad outing kne thn huhu..tp aku sempat gak la rase makne fly even aku dok hostel time f4 ngn f5 jek..huhu~ tp ustzh mazlina tu mmg psiko la..klo nmpak die kt hostel tu x wat slh pon ase cm wat slh..haha!jajan2 yg die jual pon x besh.. Laughing

    nur_shahida85
    Super-Duper Junior
    Super-Duper Junior

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  nur_shahida85 on 27/03/09, 09:42 am

    tenaga pengajar? erm..yg paling aku igt ialah cikgu yg ajar subjek add math masa aku F4,
    aku tak pasti sape nama cikgu tu,tp dia sgt berhemah dan lemah lembut.
    Pakai tudung labuh. Aku suka dia ajar.anyway,semua cikgu adalah bagus ,,kalo x,kita xkn smpai ke tahap mcm ni..
    btul x....

    ha_yanti85
    Super Junior
    Super Junior

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  ha_yanti85 on 27/03/09, 10:37 am

    korang nie xde sorang pun ingat kat cikgu Siraj kan??huhu sape ingat kat dia n ada kisah menarik dgn dia post la kat cni cepat...(bodoh punyer org) ayat die yang aku xleh luper...

    lily~
    Senior
    Senior

    cikguku...guruku...

    Post  lily~ on 27/03/09, 11:04 am

    nk stat yg ne 1 ek?
    klu cte psal ustzh mazlina ni, ltih la..
    dr aku f1-f5, die dengki je tgk aku..
    klu kt hostel 2, da jnuh da die kuti2, cubit2 aku sbb dogil na..
    slalu je lmbt.. nk g sek lmbt, prep lmbt, g smbhyg lmbt..
    serbe-serbi la lmbt..huhu..ade syer ngn za'ba 2 dlu..Wink
    tp, smpi aku f6 pn die ni ttp dengki ngn aku..
    dpt plak blik studi sblh umah die..
    ari2 die jengok blik studi 2..
    nk skodeng pe yg ktrg wat..huhuhu
    hal ckgu ros b'same ank angkt die 2 aku xbape amik port sgt..
    lntak la die, husband n ank angkt die 2..
    x kemane pn...lalala~~jhtnye mlut aku... affraid

    yanti, aku igt..ayt bombastik sir siraj 2...
    BPO = Bodoh Punye Orang..
    hahahha
    die pnah dende aku lari 2round pdg za'ba2 sbb lmbt p sek..
    mase 2 aku ngn farah haniza..
    raso cm bdk ragbi ngh training time 2.. bounce bounce

    ckgu2 lain pn best ga..
    ckgu shamsinar idayu, ckgu hamid, ckgu fazlee yg ensem tp ajr bapknye mngantok...hahaha
    miss lee lai hoon, ajr add mt, 1 apah pn aku xphm..
    ckgu muiz??? Rolling Eyes

    ha_yanti85
    Super Junior
    Super Junior

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  ha_yanti85 on 27/03/09, 11:17 am

    cikgu muiz kena tyer pidah la..
    lly ko ingat x cikgu sej kt?
    dia baru jer lalu nak msk kelas kiter mesti ngantuk giler..
    dia muler je ngajar kita mula la ukur meja...huhu Very Happy Very Happy Very Happy

    zana
    Super Junior
    Super Junior

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  zana on 27/03/09, 11:58 am

    cikgu muiz kn ade insiden ngn munn..
    mse subject sc f5 dulu..
    igt x?
    asik2 munn je kne..
    hihi~

    ha_yanti85
    Super Junior
    Super Junior

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  ha_yanti85 on 27/03/09, 12:03 pm

    zana insiden yang mane..
    aku x ingat ler..
    munn mmg hebat la..

    ejah
    Committee
    Committee

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  ejah on 27/03/09, 02:24 pm

    ha_yanti85 wrote:zana insiden yang mane..
    aku x ingat ler..
    munn mmg hebat la..
    ko jgn xtau yanti..skrg ni munnla y TERHEBAT..
    jgn memain..if ko jumpe dia,msti ko terkejut tgk munn.. Rolling Eyes
    ylh..di da de cik abg...hek2...
    MUNN.....AK SAYANG KO..... lol!

    ha_yanti85
    Super Junior
    Super Junior

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  ha_yanti85 on 27/03/09, 02:38 pm

    ape lagi Munn...
    muncullah n tunjukkan sape yang bertuah 2?

    ejah
    Committee
    Committee

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  ejah on 27/03/09, 02:40 pm

    ha_yanti85 wrote:ape lagi Munn...
    muncullah n tunjukkan sape yang bertuah 2?
    dio malula yanti..huk2..kot bl ko tau ko xcaye..hek2..

    zana
    Super Junior
    Super Junior

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  zana on 27/03/09, 02:55 pm

    ha_yanti85 wrote:zana insiden yang mane..
    aku x ingat ler..
    munn mmg hebat la..

    insiden yg munn ckp slh lubang tu la..
    hahaha..
    sumpah lawak!
    konseppp eyh kne btol~

    lily~
    Senior
    Senior

    wow...

    Post  lily~ on 27/03/09, 03:30 pm

    aku sguh2 xleh nk sbr nk tau sape cik abe munn ni..
    adoiii!!!! Mad

    sape ek name ckgu sej kte dlu 2?
    aku lupe laa...

    zana, aku pn ingt sgt 2 mun leh ngn slmber land je jawb slah lubang kt ckgu muiz..
    tme 2 da la blaja bab yg gitu2.. Laughing Laughing

    munn..munn..
    d manekh ko..
    tlgla gtau aku kdaan yg sbnr skg ni..
    sape jejake kmu 2? Suspect

    zana
    Super Junior
    Super Junior

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  zana on 27/03/09, 03:39 pm

    lily,cikgu sejarah kite cikgu rosli la..
    cheers

    suriawati
    Super-Duper Junior
    Super-Duper Junior

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  suriawati on 27/03/09, 04:22 pm

    ha_yanti85 wrote:korang nie xde sorang pun ingat kat cikgu Siraj kan??huhu sape ingat kat dia n ada kisah menarik dgn dia post la kat cni cepat...(bodoh punyer org) ayat die yang aku xleh luper...

    yanti, masih igtkah yanti masa kita kena giler2 dgn cikgu siraj dulu,,ahaksss.tikus die katanye kat kita.yanti igt x tragedi paling klako dlm sejarah hidup ku. Embarassed

    ha_yanti85
    Super Junior
    Super Junior

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  ha_yanti85 on 27/03/09, 04:34 pm

    tau xpe..dia kan suker2 jer cakap pe yang dia nak ckp..(Bodoh Punyer Org)ayat dia paling popular...
    sbb 2 la agaknya aku x pandai2 bahasa inggeris..asyik kena bodoh jer..

    uCrack
    Admin
    Admin

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  uCrack on 27/03/09, 08:30 pm

    aku..ramai kot..yg terdasyat..

    1. cikgu muez - aku tak tau yg dier tau ke tak ape yg dier ajar
    2. cikgu nordin - dier tak ajar langsung (tapi aku dapat 3B fizik)
    3. and my dearest Cikgu md zin - aku igt kalo dulu die ader pistol dier dah tembak aku dah


    _________________


    ajid09
    Junior
    Junior

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  ajid09 on 28/03/09, 10:53 am

    den tak tau la sapo yg den nk up kan kek sini.. sebab ramai sgt cikgu yg den igt,,. ok la kali ne den nak bankitkan kembali cikgu2 mase den form 1 yg den igt..
    hmmm..utzh kamariah, citra dewi chan 9terlepas cakap 'koling' kat die affraid affraid tongue , arwah cikgu ghazali(very sweet memory, die leh layan kitorg cam kawan2 jer kecuali ngan afiq.. die bangga ngan kitorg kot..)
    sape lagi ntah,den da xhengatt lak wat mase ni.. haa cikgu khairul tu yg ngaja science.. den kono lompang kek dio,farock pon kono gak.. sapo laie yg kono gak ehh.. Rolling Eyes Rolling Eyes

    anne
    Senior
    Senior

    cikgu yg segar dalam ingatanku

    Post  anne on 29/03/09, 10:19 am

    since 98 till 00, there's a lot of sweet memories..tapi yg paling aku kagumi ialah our former
    1)Principal: Datin Sabariah..dia memang seorang yg hebat dlm hidup aku..aku penah gak bercita2 ingin menjadi seseorang seperti dia..sgt berdedikasi dalam setipa kerja yg dilakukan.

    2)Cikgu Isa: Beliau pandai menilai bakat seseorang..kalau tidak kerana dia, aku xkan dan xberani masuk MTAQ..Dia juga pendorong dan satu semangat utk aku menyumbangkan sesuatu utk sekolah..

    anne
    Senior
    Senior

    cikgu yg segar dalam ingatanku

    Post  anne on 29/03/09, 10:21 am

    Then ini ungkapan yg selalu terngiang2 kat telinga aku sampai sekarang...maklumla da jadi cikgu, mayb one day aku pulak gunakan ayat ni to all my students..
    Laughing

    1) Cikgu Siraj: sebelum aku melangkah keluar dari SMK Zaba, masa tu ada taklimat kat dewan. Dia pesan "kalau korang jadi pelesit, aku ni bapak pelesit"

    2) Cikgu Khairul: dia suka sgt org pakai spectacle so semua yg pakai spec ni sentiasa berhati2..terutama Gedot..Ayat yg selalu dia ckp "kamu ni merepek-repek"

    3)Arwah Cikgu Ghazali: Kenangan dgn cikgu ni, semasa berlatih hoki..walaupun xdapat masuk pertandingan, pandai gak la aku kalau setakat pegang kayu hoki tu.Perkataan yg selalu dia ckp ialah "conet"

    4) Ustaz Hazrin: ni special sket..dia slalu sebut nama Faizatul Shima mase dalam kelas..smpai aku, momoi, ejah and beberapa orang lagi yg dok membilang berapa kali dia sebut nama shima tu..dia perasan gak mula2 tapi kitorang pndai cover..

    uCrack
    Admin
    Admin

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  uCrack on 29/03/09, 04:42 pm

    ajid09 wrote:den tak tau la sapo yg den nk up kan kek sini.. sebab ramai sgt cikgu yg den igt,,. ok la kali ne den nak bankitkan kembali cikgu2 mase den form 1 yg den igt..
    hmmm..utzh kamariah, citra dewi chan 9terlepas cakap 'koling' kat die affraid affraid tongue , arwah cikgu ghazali(very sweet memory, die leh layan kitorg cam kawan2 jer kecuali ngan afiq.. die bangga ngan kitorg kot..)
    sape lagi ntah,den da xhengatt lak wat mase ni.. haa cikgu khairul tu yg ngaja science.. den kono lompang kek dio,farock pon kono gak.. sapo laie yg kono gak ehh.. Rolling Eyes Rolling Eyes

    citgu citra? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes


    _________________


    anne
    Senior
    Senior

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  anne on 29/03/09, 05:31 pm

    uCrack wrote:
    ajid09 wrote:den tak tau la sapo yg den nk up kan kek sini.. sebab ramai sgt cikgu yg den igt,,. ok la kali ne den nak bankitkan kembali cikgu2 mase den form 1 yg den igt..
    hmmm..utzh kamariah, citra dewi chan 9terlepas cakap 'koling' kat die affraid affraid tongue , arwah cikgu ghazali(very sweet memory, die leh layan kitorg cam kawan2 jer kecuali ngan afiq.. die bangga ngan kitorg kot..)
    sape lagi ntah,den da xhengatt lak wat mase ni.. haa cikgu khairul tu yg ngaja science.. den kono lompang kek dio,farock pon kono gak.. sapo laie yg kono gak ehh.. Rolling Eyes Rolling Eyes

    citgu citra? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

    ko xkenal ke? ke dia dah pindah sebab ko masuk sek zaba..hehehe

    cikgu citra adalah cikgu sejarah mase aku form 1, form2 xingat, form 3 cikgu rahman yg mempunyai mata coklat tuh...

    ingat lagi dia dok cite pasal zaman jepun..ada org melayu pnjt pokok kelapa pakai kain pelekat...punya la kelakar sampai menangis2 kitorang dalam kelas...

    ajid09
    Junior
    Junior

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  ajid09 on 29/03/09, 11:03 pm

    hehe.. kali ni den nak cito pasal cikgu sape eak..hurmmm... byk sgt nak cito sampai blur den di buek eh..nnt la den cito yo..hehe..

    uCrack
    Admin
    Admin

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  uCrack on 30/03/09, 12:21 am

    anne wrote:
    ko xkenal ke? ke dia dah pindah sebab ko masuk sek zaba..hehehe

    cikgu citra adalah cikgu sejarah mase aku form 1, form2 xingat, form 3 cikgu rahman yg mempunyai mata coklat tuh...

    ingat lagi dia dok cite pasal zaman jepun..ada org melayu pnjt pokok kelapa pakai kain pelekat...punya la kelakar sampai menangis2 kitorang dalam kelas...

    den sangat kenal dengan dio..dan dio sgt kenal dengan den..haha..den ddk depan mejo dio yoo, ngn afiq..tp..hahah Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil


    _________________


    lily~
    Senior
    Senior

    guru oh guru!!

    Post  lily~ on 30/03/09, 05:14 pm

    aku pn naik blur nk cte psal ckgu ni..
    byk na cite..
    al maklum sek smpi form 6..
    byk cte..tp xtau nk cte mane dlu...
    blurrrrrrrrrrrrr scratch

    Sponsored content

    Re: tenaga pengajar zaba y plg DASYAT...

    Post  Sponsored content Today at 10:53 am


      Current date/time is 06/12/16, 10:53 am