Zaabarian Old boyz

School is back!!!

Reunion Photo uploaded!! Kepada yang nak upload dan nak lihat, sila ke ruang "new album"

    Limah n semut

    Share

    ombakjernih
    Moderator
    Moderator

    Limah n semut

    Post  ombakjernih on 02/06/09, 04:25 am

    Limah atau nama singkatannya Mah baru saja berumahtangga dgn suaminya
    Seman atas dasar pilihan keluarganya dan tinggal di kawasan perkampungan.
    Walaupun Seman sengau orangnya, Mah tak kisah malah mereka begitu bahagia
    dan tiada sebarang masalah yg terlalu besar sama ada dari segi komunikasi,
    nafkah zahir atau pun batin. Cuma ada kalanya Limah tak dapat nak memahami
    apa yg suaminya cuba nak bagitau.

    Pada suatu malam Jumaat, mereka berdua bersetuju untuk membuka 'kaunter
    pembayaran nafkah batin'. Kali ini Seman agak letih sedikit disebabkan pd
    siangnya tadi dia pulun toreh getah sampai 10 ekar. Maka seman tidak mahu
    bekerja keras untuk sesi tersebut dan dia mengambil keputusan untuk
    berperanan sebagai 'org bawahan' sahaja. Setelah tiba waktu yg sesuai,
    Seman pun berbaring terlentang dan 'transaksi pembayaran' pun bermula.

    Nak dijadikan cerita, dalam masa urusan tersebut seekor semut api telah
    jatuh dari siling ke atas katil dan merayaplah sehingga terjumpa dgn dua
    buah 'batu lembut' kepunyaan Seman. Oleh kerana pada masa itu semut
    tersebut mendapati 'batu2' tersebut seperti hendak melompat2 bagaikan nak
    menindihnya maka semut api tersebut terpaksa mempertahankan diri dgn
    menyepit sekuat hatinya 'batu lembut' tersebut..

    Seman yg dari tadinya sedang asyik "hedap..hedap.." tiba2 terkejut dan
    merasa sakit lalu bersuara dgn agak kuat sedikit..

    Haduh Mah..hemut..hemut..hemut.." kata Seman.


    "Dah kemut ni bang" jawab Limah.


    "Hemut... hemut...hemut.... higit helur hahu " sambung Seman yang cuba
    cabut anunya. Tapi masih dihalang oleh Limah.


    "Dah kemut dan gigit kuat dah ni bang. Nak kemut dan gigit macam mana
    lagi" sambung Limh lagi dalam nada merenggek berahi.


    "Laaa Mah.... haduhhhh.... hemut higit hagi huat" celah Seman.


    "Bang.. tgh kemutlah ni..nak gigit kuat camna lagi... Dah habis gigit dah
    ni..." sampuk Limah.


    "Iskh...iskh..ishk.. hak haham la Mah ni. Hahu hata hemut hat helur hahu.
    Haku nak habut hulu" balas Seman.


    "Masa ni mana boleh cabut bulu bang, kok ya pun tunggu la selesai dulu
    baru cabut bang" balas Limah yang hampir kecewa kerana ganguan tersebut.

    "hukan.. hemut higit hat helur hahu...."

    "mana boleh sampai telur2 pun masuk bang..ni dah habis dalam dah ni.."

    Limah yg dari tadi sedang astik menerima bayaran rasa sedikit terganggu
    dengan kerenah Seman tidak berapa nak peduli dan tidak mahu berhenti
    kerana dia merasakan masa untuknya menutup kaunter sudah hampir tiba......

    Limah semakin laju membuat 'kira2' sedangkan seman dibawah terkulat2
    terpaksa memberi bayaran dalam antara sedap dan sakit. Si semut ni pulak
    bila keadaan semakin tak menentu kerana gegaran gampa bumi yg semakin
    menjadi2, dia pun mempertingkatkan kuasa dalamannya untuk menggandakan
    serangan keatas 'batu2' yg mengancam keselamatannya..

    "Haduh Mah.... hakit.. hedap..hakit mah.. hemut hat helur hahu mah.. hemut
    hakin huat mah hat helur hahu.."
    seman sendiri dah tak tau macam mana nak bagitau Limah.. sedap ada..sakit
    pun ada..

    Limah yg merasakan sudah tiba waktunya untuk dia menutup kaunter, terus
    menggandakan kuasa dalamannya untuk membuat 'kira2' dgn laju sekali begitu
    juga si semut tadi semakin kuat goncangan 'gempa bumi', maka semakin
    kuatlah dia menggandakan serangan.. keadaan berlanjutan lebih kurang 2
    minit seterusnya dan dalam masa itulah si Seman tak habis2 bising..

    "aaaa...hedap...."
    bila semut api tu ketip kuat...
    "aaaaduuuhh.. hakitt.....hemut higit helur hahu.."

    Begitulah nasib Seman..Limah sudah tak memperdulikannya lagi.. dia
    meneruskan 'kira2' diatas 'bayaran' yg diberikan Seman sehinggalah selesai
    'sesi pembayaran'.

    Apabila kedua2nya berpuas hati dgn 'transaksi pembayaran' tadi Seman pun
    cepat2 bingkas bangun lalu mencapai lampu picit dan menyuluh kearah tempat
    yg kena gigit semut api tadi.

    "tu hemut hat helur hahu tu.."

    "apa ni bng.. kan dah sudah dah... dah cabut pun.. takkan gatal nak mintak
    kemut lagi...?

    Seman malas nak betekak lalu dia pun mengambil semut api tadi dan
    tunjukkan kpd isterinya..

    Laaaaaaaa... semut!.... Ingatkan apa tadi... patutlah meracau tak tentu
    pasal pun... selalunya tak macamni... iskh... iskh... iskh.... semut oh
    semut.... kenapalah kau jadi begini" kata Limah lalu mambuang semut tadi
    sambil ketawa.

    Adusss…...hakit hewut helak!! Hahahahahakkkkk……


    _________________

    munn
    Junior
    Junior

    Re: Limah n semut

    Post  munn on 02/06/09, 01:12 pm

    aku rase kena uncle kena bukak 1 topic baru...SX!!! tongue

    munn
    Junior
    Junior

    Re: Limah n semut

    Post  munn on 02/06/09, 01:16 pm

    hoh lagi 1...aku dok bace kt ofis nih..kang x pasal2 kena block website nih..
    heh macam2

    uCrack
    Admin
    Admin

    Re: Limah n semut

    Post  uCrack on 02/06/09, 05:47 pm

    peh..terbaik!!!


    _________________


    Mumtaz
    Super Junior
    Super Junior

    Re: Limah n semut

    Post  Mumtaz on 02/06/09, 06:29 pm

    tajuk bukan main lg huhuhu Laughing Laughing Laughing
    yg aku pelik...hadiah hassan jendul tuh ofis aku g block plak...
    adakah hassan berbau kan SX????? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Question Question

    uCrack
    Admin
    Admin

    Re: Limah n semut

    Post  uCrack on 02/06/09, 06:56 pm

    kalo kena block, try bypass proxy server..atau click kt sini


    _________________


    anne
    Senior
    Senior

    Re: Limah n semut

    Post  anne on 02/06/09, 07:19 pm

    Mumtaz wrote:tajuk bukan main lg huhuhu Laughing Laughing Laughing
    yg aku pelik...hadiah hassan jendul tuh ofis aku g block plak...
    adakah hassan berbau kan SX????? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Question Question

    haha...ni memang sesuai tuk org yg da kawen macam mumtaz...tapi nape ofis ko block ek...nape mak aku xblock pun website ni????aku ni kan bawah umur lagi... Laughing

    ombakjernih
    Moderator
    Moderator

    Re: Limah n semut

    Post  ombakjernih on 03/06/09, 04:32 am

    rilex la beb....sumer dah besar....
    kalo mcm tu xbleh....baca buku bukit kepong jer la....hehehehee
    Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil


    _________________

    Mumtaz
    Super Junior
    Super Junior

    Re: Limah n semut

    Post  Mumtaz on 03/06/09, 10:45 am

    sebbaik laki xsengau hahaha Laughing Laughing Embarassed Embarassed Laughing Laughing

    lily~
    Senior
    Senior

    Re: Limah n semut

    Post  lily~ on 03/06/09, 11:48 am

    huhuhu..lawak2...
    rilek la munn.. b open daa...hehehe

    OPEL
    Senior
    Senior

    Re: Limah n semut

    Post  OPEL on 03/06/09, 02:35 pm

    hahaha..huhuhu..hedap2 cihter nih..buweh huwat buku hanta kat Poh Sang..
    hishh!! aku dh terikut plak!! Razz
    tp citer ni antara yg menarik..aku kagum!

    Mumtaz
    Super Junior
    Super Junior

    Re: Limah n semut

    Post  Mumtaz on 03/06/09, 03:58 pm

    OPEL wrote:hahaha..huhuhu..hedap2 cihter nih..buweh huwat buku hanta kat Poh Sang..
    hishh!! aku dh terikut plak!! Razz
    tp citer ni antara yg menarik..aku kagum!

    ko jgn babah........
    jd sengau betul2 kg...masak ko.... Laughing Laughing Laughing

    lily~
    Senior
    Senior

    Re: Limah n semut

    Post  lily~ on 03/06/09, 04:59 pm

    babah opel ni slalu la wat aku nk putus tali prut..
    hahaha..klu opel jd cm2,n buku cite opel 2 jual kt poh sang plah 2, sgupa ku trun sane p bli..
    hakhakhak bounce bounce cheers

    kawan_upin
    Super-Duper Junior
    Super-Duper Junior

    Re: Limah n semut

    Post  kawan_upin on 04/06/09, 07:08 pm

    cite tu xde sambungan die ke?? huhu...

    lily~
    Senior
    Senior

    Re: Limah n semut

    Post  lily~ on 05/06/09, 10:31 am

    kpd en kawan upin..
    lu smbg la sndri cite 2...hahaha

    has
    Senior
    Senior

    Re: Limah n semut

    Post  has on 05/06/09, 03:20 pm

    hemut hemut huhuhuhu Twisted Evil Twisted Evil
    sape dtp laki sengau tu kene tengok2 sikit la ye.... Laughing Laughing Laughing Embarassed

    anne
    Senior
    Senior

    Re: Limah n semut

    Post  anne on 05/06/09, 09:42 pm

    lily~ wrote:babah opel ni slalu la wat aku nk putus tali prut..
    hahaha..klu opel jd cm2,n buku cite opel 2 jual kt poh sang plah 2, sgupa ku trun sane p bli..
    hakhakhak bounce bounce cheers

    lily..Poh Sang dah tukar kek Kelumpo...xtau celah mane..hahaha

    OPEL
    Senior
    Senior

    Re: Limah n semut

    Post  OPEL on 05/06/09, 09:43 pm

    lily~ wrote:babah opel ni slalu la wat aku nk putus tali prut..
    hahaha..klu opel jd cm2,n buku cite opel 2 jual kt poh sang plah 2, sgupa ku trun sane p bli..
    hakhakhak bounce bounce cheers

    lily..aku bangga dpt membe cm ko..generasi minat baca..
    hahahaha..aku kagum.huhuhu Laughing Laughing
    (kdg2 cikgu Muez pn dtg poh sang bli buku tue..)

    OPEL
    Senior
    Senior

    Re: Limah n semut

    Post  OPEL on 05/06/09, 09:45 pm

    lily~ wrote:kpd en kawan upin..
    lu smbg la sndri cite 2...hahaha

    nth ye..g maen jejauh!!!

    lily~
    Senior
    Senior

    Re: Limah n semut

    Post  lily~ on 08/06/09, 11:24 am

    yeke na..maju skg poh sang ek..
    da de francais lg..hahaha Smile
    ko 2 la pel..
    aku mmg cergas bab2 m'bc ni..
    nk me+ ilmu d dade kne la byk m'bace..huhuhu..
    ko ngate cikgu muez ye pel?? pirat pirat

    anne
    Senior
    Senior

    Re: Limah n semut

    Post  anne on 08/06/09, 03:40 pm

    bgus lily...menambah ilmu didada..byk benda ko kena baca..maklumla t nak nek pelamin...hehehe..ilmu didada kena penuh... flower

    OPEL
    Senior
    Senior

    Re: Limah n semut

    Post  OPEL on 09/06/09, 12:02 am

    lily~ wrote:yeke na..maju skg poh sang ek..
    da de francais lg..hahaha Smile
    ko 2 la pel..
    aku mmg cergas bab2 m'bc ni..
    nk me+ ilmu d dade kne la byk m'bace..huhuhu..
    ko ngate cikgu muez ye pel?? pirat pirat

    dok eh..aku ngumpat jer.. Razz Razz
    lily mmg pnuh ilmu kat dada..hahaha..tgk tau dah.. Laughing

    Mumtaz
    Super Junior
    Super Junior

    Re: Limah n semut

    Post  Mumtaz on 09/06/09, 10:45 am

    OPEL wrote:
    lily~ wrote:yeke na..maju skg poh sang ek..
    da de francais lg..hahaha Smile
    ko 2 la pel..
    aku mmg cergas bab2 m'bc ni..
    nk me+ ilmu d dade kne la byk m'bace..huhuhu..
    ko ngate cikgu muez ye pel?? pirat pirat

    dok eh..aku ngumpat jer.. Razz Razz
    lily mmg pnuh ilmu kat dada..hahaha..tgk tau dah.. Laughing

    skrg aku da taw pndgan ko terhadap lily mcm maner.... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

    lily~
    Senior
    Senior

    Re: Limah n semut

    Post  lily~ on 09/06/09, 04:32 pm

    weh..pndangan apo plak ni..
    jgn menimbulkn tande tanye d hati kengkawan kte eh emon... Evil or Very Mad

    Mumtaz
    Super Junior
    Super Junior

    Re: Limah n semut

    Post  Mumtaz on 09/06/09, 04:41 pm

    Twisted Evil Twisted Evil Laughing Laughing Laughing

    Sponsored content

    Re: Limah n semut

    Post  Sponsored content Today at 10:56 am


      Current date/time is 06/12/16, 10:56 am